Persbericht

Persbericht

Longa ’59 en Erix Handbal tekenen intentieverklaring Sportboulevard

Haalbaarheidsonderzoek door Treem b.v.

Afgelopen donderdag hebben volleybalvereniging LONGA ’59 en Handbalvereniging Erix in aanwezigheid van wethouder Jos Hoenderboom officieel de intentieverklaring voor hun deelname aan het onderzoek naar de Sportboulevard getekend. Beide verenigingen lopen al een tijd mee in het proces, dit is nu bekrachtigd.

Een goed moment ook om een update te geven over de Sportboulevard. Na het beschikbaar stellen van de middelen voor het inhuren van externe deskundigheid zijn er gesprekken geweest met een aantal partijen. Presentaties volgden waarna een uitgebreide offerte-aanvraag aan deze partijen is verzonden. Een offerte-aanvraag die past bij onze unieke situatie waarin zaken als de geïntegreerde samenwerking tussen ons als verenigingen, het actief betrekken van de buurt in dit traject, het creatief omgaan met de ruimte, maar enkele punten zijn uit deze uitgebreide aanvraag. Eis hierin ook een uitdagende tijdsplanning: een terugkoppeling naar de gemeenteraad in oktober en een compleet haalbaarheidsonderzoek met een drietal scenario’s gereed in januari 2017.

Eind augustus zijn de offertes gewogen en gezamenlijk met de gemeente beoordeeld. We zijn op een fijne, constructieve wijze gekomen tot de keuze voor Treem b.v. een adviesbureau dat zich onderscheidde in hun offerte door hun specifieke aandacht voor en ervaring in het werken met burgerparticipatie en burgerinitiatieven. De komende maanden zal er samen met Treem hard gewerkt worden om te komen tot een goed haalbaarheidsonderzoek.

Sportboulevard Lichtenvoorde is een initiatief van Stichting Exploitatie Meekenesch, z.p.c. LIVO, FCCL, L.IJ.V., Lopersgroep '90, LTC De Kei, WTC De Keitrappers, LONGA ’59, Handbalvereniging Erix en wordt ondersteund door Gemeente Oost Gelre.